Financiering

De activiteiten van Stichting Groev worden op verschillende manieren gefinancierd. De meest voorkomende vorm van financiering is het Persoons Gebonden Budget (PGB) van de deelnemers. 

PGB

Het PGB is een manier om flexibel zorg in de kunnen kopen voor uw dochter of zoon. Iemand met een zorgindicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) kan er voor kiezen om gebruik te maken van het PGB. Op deze manier kan de budgethouder zelf kiezen bij welke aanbieder hij of zij zorg inkoopt. Stichting Groev organiseert activiteiten, zoals bijvoorbeeld Groev Birds, waarbij er gedurende een dagdeel begeleiding in het thema muziek wordt geboden aan de deelnemers. Deze begeleidingsmomenten kunnen gefinancierd worden vanuit het PGB. 

Wet Langdurige Zorg

Als iemand 24 uur per dag zorg of toezicht nodig heeft, kan men een zorgindicatie in de WLZ aanvragen. Een zorgindicatie vanuit de WLZ kan aangevraagd worden bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (www.ciz.nl). Wanneer de zorgindicatie is toegekend kan men kiezen uit een PGB of Zorg in Natura. Het is helaas niet mogelijk om de activiteiten bij Stichting Groev te financieren vanuit Zorg in Natura.

Eigen bijdrage

Naast het bieden van goede begeleiding wil Stichting Groev graag leuke & leerzame activiteiten organiseren. Daar hebben we allereerst natuurlijk muziekinstrumenten voor nodig, maar denk ook aan uitstapjes naar bijvoorbeeld een concert. Om de middelen voor deze activiteiten te kunnen bekostigen vragen we aan de deelnemers een jaarlijkse eigen bijdrage. 

Fondsen & Sponsoring 

Stichting Groev droomt ervan om op muzikale wijze de wereld om ons heen kleurrijker, leuker en toegankelijker te maken. We zitten niet stil en denken voortdurend na over hoe we dit op de best mogelijke manier mogelijk kunnen maken. Om activiteiten en projecten vorm te kunnen geven, is er geld nodig. Daarom zijn we actief op zoek naar fondsen en zijn we fan van sponsors. 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.