Groev op school

Muziekonderwijs

Groev organiseert workshops en structureel muziekonderwijs voor scholen in het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Het programma voor structureel muziekonderwijs in het (V)SO is momenteel in ontwikkeling. Hierover binnenkort meer informatie op deze pagina!

Workshops

Groev organiseert in het kader van vrijetijdsonderwijs bandworkshops voor het VSO. Tijdens een workshop ervaren de leerlingen hoe het is om in een band te spelen. De workshop is zo ingericht dat elke leerling aan het einde met een grote glimlach muziek staat te maken. Tijdens het musiceren ervaren de leerlingen hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren, leren zij samenwerken en ervaren ze boven alles dat zelf muziek maken leuk is.

Door het sociale karakter worden de workshops ook ingezet ter bevordering van de groepsvorming. Groev gaat graag in overleg met de leerkracht om een workshop op maat te maken voor klas.

Stichting Groev is CJP Cultuurkaart acceptant. Dat betekent dat de kosten van een workshop vergoed kunnen worden vanuit het CJP budget van de school.

De BEATBOUWERS – Maak muziek op het schoolplein! 

Groev bouwt een feestje op het schoolplein! ‘De BEATBOUWERS’ is een interactief programma op locatie waarbij leerlingen spelenderwijs muziek maken. Samen met je klas muziek maken is te gek!

Tijdens de workshop gaan de leerlingen als groep muzikaal aan de slag, gewoon buiten op het schoolplein, of in de gymzaal. De interactieve workshop staat voor een ochtend of middag vol met muziek, beweging, samenwerken, ontdekken en plezier. Aan het eind van de workshop spelen de leerlingen een muziekstuk op de mobiele BEATBOUWERS installatie. 

Blijf op de hoogte

Ja, ik wil de Groev nieuwsbrief ontvangen!

    Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.